De Fotograaf

DE FOTOGRAAF

Allereerst bedankt voor uw bezoek aan de website van Hypic Hippische Fotografie.

Mijn naam is Quillemette Kraaikamp, een jonge enthousiaste fotograaf. Al vanaf jongs af aan heb ik een passie voor dieren en fotografie. Na de middelbare school was de keuze voor een opleiding snel gemaakt. Ik heb de paardensportopleiding op het Wellant-College in Gouda gevolgd. Door de vele stagedagen heb ik veel geleerd over paarden. Na deze opleiding begon de passie voor fotografie steeds meer te kriebelen. Ik ben begonnen aan de basisopleiding fotografie op de Nederlandse Fotovakschool in Amsterdam. In 2011 heb ik deze opleiding succesvol afgerond. Maar dit was nog niet genoeg, in de fotografie ben je nooit uitgeleerd. Op 25 juni 2013 heb ik mijn diploma “vak fotografie” binnen gesleept, met als specialisatie paardenfotografie.

Naast het fotograferen ben ik zelf ook actief als wedstrijdamazone in de dressuursport. Op mijn 4e jaar begon het paardensprookje op manege Morgenstond in Woerden. Hier leerde ik mijn eerste eigen pony Twinkel kennen. Deze eigenwijze dame heeft mij erg veel geleerd, want gemakkelijk in omgang was deze kleine New Forest pony zeker niet. Na Twinkel was daar de knappe KWPN merrie Silvanne Valentina. Door blessureleed hebben Sil en ik helaas samen niet zoveel geluk gehad. Maar, zoals het gezegde ons leert, na regen komt zonneschijn. En ja hoor daar was hij, Junior de la Vie Z! Een knappe Zangersheide ruin van Jus de Pommes. Junior heeft mij veel mooie herinneringen gegeven. Met deze stoere bink ben ik in een halfjaar van de B naar het M1 gereden. Uiteindelijk mochten we samen in de M2-dressuur uitkomen. Helaas zijn onze wegen door privéomstandigheden te snel gescheiden. Naast Junior heb ik ook de beschikking gehad over de imponerende ruin Blokland’s Samoreno. Sam is door Annemarie Nigten succesvol uitgebracht in het ZZ-Zwaar. Ik heb erg veel van deze GVR geleerd en ben Annemarie dan ook erg dankbaar voor de fantastische tijd die ik met dit paard heb gehad.

Sommige mensen hebben het geluk om een paard tegen te komen die niet alleen voor sportieve successen zorgt maar ook voor lessen in het leven. In 2011 ben ik z’n paard tegen gekomen, Hypic’s Goldflame ‘O Pardi (Zambuka x Ferro). Daar stond hij, 2 maanden oud, stoer en een tikkeltje eigenwijs.. Hij was het helemaal! Nu 9 jaar later kan ik me niet voorstellen om ooit nog z’n bijzonder paard tegen te komen. Van de eerste stappen onder het zadel tot onze eerste avonturen op ander terrein, we hebben het allemaal samen gedaan. Ondertussen zijn we klaar om ons Z-debuut te maken.

‘Hard werken, durven dromen!’ is het motto dat mijn vader mij heeft meegegeven.Samen met mijn best bud hoop ik mijn dromen waar te maken.

Foto: Equigeniek